Penne med pistaschmandel, broccoli och getost

Pistaschmandel, getost, citron och chili är fräscha smakkombinationer i den här vårgröna broccolipastan.

Du behöver

  • 500 g broccoli färsk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl pistaschmandel naturell
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 tsk citronskal rivet
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st röd chilifrukt
  • 150 g getost
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 400 g pasta gärna penne

Gör så här

1
Dela broccolin i buketter. Skiva stammen, det ska bli ca 200 g av broccolistammen. Koka stammen i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Låt rinna av.

2
Mixa den lättkokta broccolistammen, hackad vitlök, pistaschmandel, olja, citronskal och -saft.

3
Kärna ur och hacka chilin. Smula osten. Vänd ner chili och ost i broccolisåsen. Smaka av med salt och peppar.

4
Koka pastan i lättsaltat vatten. Lägg i broccolibuketterna när ca 3 minuter av koktiden återstår. Låt rinna av, men spara lite av kokvattnet.

5
Blanda pasta, kokvatten, och broccolibuketter och broccolisås.

Scroll to Top