Pavlova med jordgubbar

Du behöver 4 st äggvitor 2.5 dl strösocker 1 tsk ättiksprit 1 msk maizena majsstärkelse Fyllning: 150 g jordgubbar 3 msk pressad lime 0.5 dl...

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk ättiksprit
  • 1 msk maizena majsstärkelse

Fyllning:

150 g jordgubbar
3 msk pressad lime
0.5 dl strösocker

Garnera med:

3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar

Ugn: 150°

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng.

2
Vänd ner ättiksprit och majsstärkelse. Rita en rundel på bakpapper, 24 cm i diameter. Smörj med smör och pudra över mjöl.

3
Bred ut smeten i rundeln och grädda i nedre delen

4
av ugnen i 1 timme och

5
15 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar, gärna ett par timmar.

6
Rensa och skiva jordgubbarna, lägg undan några till garnering. Koka resten av bären i 5 minuter tillsammans med limesaft och socker. Mosa dem och låt svalna.

7
Bred jordgubbarna över marängen. Vispa grädden och klicka ovanpå.

8
Strö på jordgubbar och servera direkt.

Scroll to Top