Pastasås med kyckling, äpple och curry

Du behöver 140 g pasta t ex penne 2 st kycklingfiléer 1 msk matfett salt och peppar Sås: 1 st gul lök 1 st äpple...

Du behöver

  • 140 g pasta t ex penne
  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 msk matfett
  • salt och peppar

Sås:

1 st gul lök
1 st äpple
1 tsk curry
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl grädde eller mjölk
0.5 st paprika orange

Servera med:

100 g cocktailtomater
parmesanost
färsk timjan

Gör så här

1
Koka pastan och låt den rinna av i ett durkslag. Strimla kycklingfiléerna och bryn dem runt i en het stekpanna med matfett, ca 4 minuter. Salta och peppra.

2
Sås: Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplet fint. Fräs lök, äpple och curry i en gryta med matfett, 3 minuter. Tillsätt mjöl, vatten, fond och grädde, och koka under omrörning, 5 minuter.

3
Rör ner kycklingköttet, pasta och tärnad paprika i såsen och låt allt bli varmt. Servera med tomater, riven parmesanost och färsk timjan.

Scroll to Top