Du behöver
- 300 g pastaskruvar
- 400 g kassler
- 1 msk matfett
- 400 g bladspenat
- salt och peppar
Ädelostsås:
4 dl mjölk
2.5 msk vetemjöl
1 msk kycklingfond
100 g ädelost
svartpeppar
Gratinering:
2 dl ost riven lagrad
Servera med:
sallad
Ugn: 225º
Gör så här
1
Koka pastan i en gryta med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
2
Skär kasslern i stavar och stek i en stekpanna med matfett. Tillsätt bladspenaten och låt fräsa i 2 minuter. Salta försiktigt och peppra. Blanda med pastan i grytan.
3
Sås: Mät upp mjölken i en kastrull och vispa ner mjöl och fond. Låt såsen koka upp och sedan sjuda under omrörning, ca 3 minuter.
4
Tillsätt riven ädelost och smaka av med svartpeppar. Blanda ner såsen i pastablandningen.
5
Gratinering: Fördela i en eller flera smorda ugnsfasta formar. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.
Pastagratängen passar utmärkt för matlådan.