Pastagratäng med kassler och ädelostsås

Du behöver 300 g pastaskruvar 400 g kassler 1 msk matfett 400 g bladspenat salt och peppar Ädelostsås: 4 dl mjölk 2.5 msk vetemjöl 1...

Du behöver

  • 300 g pastaskruvar
  • 400 g kassler
  • 1 msk matfett
  • 400 g bladspenat
  • salt och peppar

Ädelostsås:

4 dl mjölk
2.5 msk vetemjöl
1 msk kycklingfond
100 g ädelost
svartpeppar

Gratinering:

2 dl ost riven lagrad

Servera med:

sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Koka pastan i en gryta med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

2
Skär kasslern i stavar och stek i en stekpanna med matfett. Tillsätt bladspenaten och låt fräsa i 2 minuter. Salta försiktigt och peppra. Blanda med pastan i grytan.

3
Sås: Mät upp mjölken i en kastrull och vispa ner mjöl och fond. Låt såsen koka upp och sedan sjuda under omrörning, ca 3 minuter.

4
Tillsätt riven ädelost och smaka av med svartpeppar. Blanda ner såsen i pastablandningen.

5
Gratinering: Fördela i en eller flera smorda ugnsfasta formar. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.


Kommentar:
Pastagratängen passar utmärkt för matlådan.

Scroll to Top