Pastagratäng med haloumi

Du behöver 100 g pasta t ex spiraler 0.5 st rödlök 0.5 st squash 125 g halloumiost 6 st körsbärstomater 1 msk olivolja 1 st...

Du behöver

  • 100 g pasta t ex spiraler
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st squash
  • 125 g halloumiost
  • 6 st körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 25 g färsk spenat
  • 2 dl tomatsås
  • salt och peppar
  • 1 dl mozzarella riven

Ugn: 225º

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Skala löken och skiva den. Strimla squashen, skär haloumin i tärningar och dela tomaterna.

2
Fräs lök och squash i en stekpanna med olja. Pressa i vitlöken och lägg i spenaten. Stek haloumin för sig.

3
Blanda osten med spenatfräs, tomater, tomatsås och pasta. Krydda med salt och peppar, och häll i en form. Strö över mozzarellan och gratinera i 10 minuter.

Scroll to Top