Pastagratäng med fläskfilé

Du behöver 280 g penne av havrepasta 500 g fläskfilé salt peppar 1 msk smör eller margarin 1 st röd spetspaprika det går bra med...

Du behöver

  • 280 g penne av havrepasta
  • 500 g fläskfilé
  • salt peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st röd spetspaprika det går bra med annan paprika
  • 125 g gräddädelost
  • 0.5 dl valnötskärnor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond

Garnera med:

rucola

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av.

2
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet väl runt om på medelvärme i en stekpanna med smör, 5 minuter. Ta upp och skiva köttet.

3
Dela och strimla paprikan. Blanda paprika och pasta, och lägg i en smord ugnsfast form. Smula osten och blanda med pastan. Lägg på kött och valnötter.

4
Blanda grädde och fond, och häll i formen. Gratinera i 15 minuter. Garnera med rucola.

Scroll to Top