Pasta med skinka, squash och valnötter

Du behöver 200 g pasta gärna fullkornspenne 250 g squash 0.5 st purjolök 2 msk olivolja 25 g valnötter 50 g skinka rökt 2 msk...

Du behöver

  • 200 g pasta gärna fullkornspenne
  • 250 g squash
  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 25 g valnötter
  • 50 g skinka rökt
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 dl mjölk
  • salt peppar
  • 40 g parmesanost riven

Garnera med:

rödbetsskott eller persilja

Servera med:

romansallad
körsbärstomater gula och röda
svarta oliver

Gör så här

1
Koka pastan och låt den rinna av.

2
Tärna squashen. Skölj och skiva purjolöken. Fräs squash och purjolök mjuka utan att de får färg i en stekpanna med olja. Tillsätt valnötter, tärnad skinka, persilja och mjölk, och koka upp. Salta och peppra.

3
Vänd i pastan och strö över osten vid servering. Garnera med rödbetsskott eller persilja. Servera med romansallad, gula och röda körsbärstomater och svarta oliver.

Scroll to Top