Pasta med tomater och mozzarella

Du behöver 250 g körsbärstomater 3 st vitlöksklyftor 1 msk rosmarin 1 msk olivolja salt peppar 200 g pasta t ex rigatoni eller penne 75...

Du behöver

  • 250 g körsbärstomater
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • salt peppar
  • 200 g pasta t ex rigatoni eller penne
  • 75 g mozzarella eller fetaost
  • 50 g parmaskinka
  • 0.5 dl parmesanost riven
  • 0.5 dl basilikablad

Servera med:

sallad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Lägg tomater och vitlöksklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i tomaterna. Strö över rosmarin och ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen, 30 minuter.

2
Koka pastan och låt den rinna av. Lägg tillbaka pastan i grytan och häll i vätskan som bildats på plåten med tomaterna.

3
Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Lägg på mozzarella i bitar, parmaskinka, parmesanost, basilikablad och tomaterna. Servera med sallad.

Scroll to Top