Du behöver
- 250 g körsbärstomater
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk rosmarin
- 1 msk olivolja
- salt peppar
- 200 g pasta t ex rigatoni eller penne
- 75 g mozzarella eller fetaost
- 50 g parmaskinka
- 0.5 dl parmesanost riven
- 0.5 dl basilikablad
Servera med:
sallad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Lägg tomater och vitlöksklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i tomaterna. Strö över rosmarin och ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen, 30 minuter.
2
Koka pastan och låt den rinna av. Lägg tillbaka pastan i grytan och häll i vätskan som bildats på plåten med tomaterna.
3
Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Lägg på mozzarella i bitar, parmaskinka, parmesanost, basilikablad och tomaterna. Servera med sallad.