Pasta med sparris, parmaskinka och persiljepesto

Du behöver 150 g pasta t ex fullkornsspagetti 250 g grön sparris Persiljepesto: 2 dl persiljeblad 25 g sötmandel 25 g parmesanost riven 1 st...

Du behöver

  • 150 g pasta t ex fullkornsspagetti
  • 250 g grön sparris

Persiljepesto:

2 dl persiljeblad
25 g sötmandel
25 g parmesanost riven
1 st vitlöksklyfta
2 tsk pressad citronsaft
0.5 dl olivolja
salt peppar
50 g parmaskinka

Servera med:

körsbärstomater
svarta oliver

Gör så här

1
Koka pastan. Bryt av och kasta den nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar som är 3 cm. Låt sparrisen koka med pastan de sista 3 minuterna.

2
Persiljepesto: Mixa persilja, mandel, parmesanost, vitlök, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

3
Blanda pastan med hälften av peston. Lägg på parmaskinka och servera med tomater och oliver.

Scroll to Top