Du behöver
- 200 g pasta gärna fullkornspenne
- 250 g squash
- 0.5 st purjolök
- 2 msk olivolja
- 25 g valnötter
- 50 g skinka rökt
- 2 msk hackad persilja
- 0.5 dl mjölk
- salt peppar
- 40 g parmesanost riven
Garnera med:
rödbetsskott eller persilja
Servera med:
romansallad
körsbärstomater gula och röda
svarta oliver
Gör så här
1
Koka pastan och låt den rinna av.
2
Tärna squashen. Skölj och skiva purjolöken. Fräs squash och purjolök mjuka utan att de får färg i en stekpanna med olja. Tillsätt valnötter, tärnad skinka, persilja och mjölk, och koka upp. Salta och peppra.
3
Vänd i pastan och strö över osten vid servering. Garnera med rödbetsskott eller persilja. Servera med romansallad, gula och röda körsbärstomater och svarta oliver.