Du behöver
- 200 g pasta t ex fullkornsspagetti
- 2 st purjolök
- 50 g kokt skinka
- 1 msk olivolja
- 1 dl buljong valfri sort
- 1 tsk majsstärkelse
- 0.5 dl mjölk
- 50 g färskost light
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 tsk pressad citronsaft
- salt och peppar
- 25 g pinjenötter
Garnera med:
färsk timjan purjolöksringar, parmesanost
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningen och låt rinna av.
2
Ansa och skölj purjolöken och skiva den. Strimla skinkan. Fräs purjolöken i oljan i en gryta.
3
Lägg i skinkan. Tillsätt buljong och koka samman i 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och rör ner i grytan.
4
Klicka i färskosten och smaka av med citronskal och saft, salt och peppar. Koka ihop i 2 minuter. Vänd ner pastan i såsen.
5
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och strö över pastan. Garnera med timjan, purjolök och hyvlad parmesan.