Pasta med purjolök och skinka

Du behöver 200 g pasta t ex fullkornsspagetti 2 st purjolök 50 g kokt skinka 1 msk olivolja 1 dl buljong valfri sort 1 tsk...

Du behöver

  • 200 g pasta t ex fullkornsspagetti
  • 2 st purjolök
  • 50 g kokt skinka
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl buljong valfri sort
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 0.5 dl mjölk
  • 50 g färskost light
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 25 g pinjenötter

Garnera med:

färsk timjan purjolöksringar, parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningen och låt rinna av.

2
Ansa och skölj purjolöken och skiva den. Strimla skinkan. Fräs purjolöken i oljan i en gryta.

3
Lägg i skinkan. Tillsätt buljong och koka samman i 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och rör ner i grytan.

4
Klicka i färskosten och smaka av med citronskal och saft, salt och peppar. Koka ihop i 2 minuter. Vänd ner pastan i såsen.

5
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och strö över pastan. Garnera med timjan, purjolök och hyvlad parmesan.

Scroll to Top