Pasta med lax och spenat

Du behöver 200 g pasta t ex fjärilar 100 g babyspenat 200 g laxfilé skinnfri 1 msk olivolja 1 dl buljong av tärning 1 tsk...

Du behöver

  • 200 g pasta t ex fjärilar
  • 100 g babyspenat
  • 200 g laxfilé skinnfri
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl buljong av tärning
  • 1 tsk citronskal rivet
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 100 g körsbärstomater
  • salt peppar

Garnera med:

citronskal rivet
persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka pastan. Skölj spenaten och låt den koka med pastan sista minuten. Låt pasta och spenat rinna av. Du kan också hoppa över att koka spenaten, då räcker det med 50 g spenat.

2
Skär laxen i tärningar, 3×3 cm. Lägg laxtärningarna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen, 5 minuter.

3
Koka upp buljong och citronskal och koka ett par minuter. Tillsätt grädden och koka ihop i 5–8 minuter. Vänd ner pasta och spenat i såsen. Lägg på lax och halverade tomater. Garnera med rivet citronskal och persilja.

Scroll to Top