Pasta med kyckling och spenat

Du behöver 250 g kycklingfil salt peppar 1 msk rapsolja 200 g pasta gärna fullkornspasta tagliatelle 25 g sötmandel 1 tsk apelsinskal rivet + 1...

Du behöver

  • 250 g kycklingfil
  • salt peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g pasta gärna fullkornspasta tagliatelle
  • 25 g sötmandel
  • 1 tsk apelsinskal rivet + 1
  • 1.5 msk olivolja
  • 50 g babyspenat
  • 125 g körsbärstomater

Servera med:

parmesanost Riven

Gör så här

1
Tärna kycklingen och krydda med salt och peppar. Stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt i stekpanna med olja.

2
Koka pastan enligt förpackningen och låt den rinna av.

3
Mixa mandel, apelsinskal och -saft och olja till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar och blanda med pastan. Lägg på köttet och vänd i spenat och halverade tomater.

Scroll to Top