Pasta med fläskfilé

Du behöver 200 g fläskfilé 1 msk vetemjöl salt peppar 1 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta rosmarin eller persilja 2 st morötter 2 st persiljerot...

Du behöver

  • 200 g fläskfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • salt peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • rosmarin eller persilja
  • 2 st morötter
  • 2 st persiljerot
  • 1.5 dl buljong av tärning
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 100 g fullkornspasta

Garnera med:

chilipeppar finhackad
parmesanost riven
tranbär ev torkade

Gör så här

1
Skiva köttet i 1 cm tjocka skivor. Vänd köttskivorna i mjöl blandat med salt och peppar. Stek köttet i en stekpanna med olja ett par minuter per sida. Ta upp köttet och håll det varmt.

2
Skala och hacka vitlöken. Hacka rosmarin eller persilja. Skala och tärna morötter och persiljerötter.

3
Häll buljongen i stekpannan och tillsätt vitlök, rosmarin/persilja, morötter, persiljerot och citronsaft. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda grönsakssåsen med kokt pasta och kött. Strö över chili, parmesan och tranbär.

Scroll to Top