Du behöver
- 200 g fläskfilé
- 1 msk vetemjöl
- salt peppar
- 1 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- rosmarin eller persilja
- 2 st morötter
- 2 st persiljerot
- 1.5 dl buljong av tärning
- 1.5 msk pressad citronsaft
- 100 g fullkornspasta
Garnera med:
chilipeppar finhackad
parmesanost riven
tranbär ev torkade
Gör så här
1
Skiva köttet i 1 cm tjocka skivor. Vänd köttskivorna i mjöl blandat med salt och peppar. Stek köttet i en stekpanna med olja ett par minuter per sida. Ta upp köttet och håll det varmt.
2
Skala och hacka vitlöken. Hacka rosmarin eller persilja. Skala och tärna morötter och persiljerötter.
3
Häll buljongen i stekpannan och tillsätt vitlök, rosmarin/persilja, morötter, persiljerot och citronsaft. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda grönsakssåsen med kokt pasta och kött. Strö över chili, parmesan och tranbär.