Påsktårta

Vill du göra en snabbvariant av tårtan kan du köpa en färdig tårtbotten. Det är fyllningen och garneringen som är det viktiga i den här tårtan.

Du behöver

Botten:

100 g smör
2 dl mjölk
4 st ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver

Fyllning:

3 dl vispgrädde
400 g nutella nöt

Garnering:

3.5 dl vispgrädde
3 msk koncentrerad apelsinjuice
1 st noblesse tunna chokladplattor
marsipan ägg av 100 g gul
25 g ljus choklad

Ugn: 175°

14 bitar

Gör så här

1
Botten: Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smörblandningen och rör till en smet.

2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Kontrollera att kakan är färdiggräddad med en sticka. Låt kallna. Dela kakan i tre bottnar.

3
Fyllning: Vispa grädden och vispa i nöt- och chokladkräm. Lägg ihop tårtan med nöt- och chokladkrämgrädden mellan bottnarna.

4
Garnering: Vispa grädden och vispa i juicen. Bred grädden runt om och ovanpå tårtan. Spritsa toppar runt om. Garnera med chokladplattor. Rulla marsipanägg av marsipanen och doppa i choklad. Lägg äggen på tårtan. Ringla lite choklad över tårtan.

Scroll to Top