Pärontarte

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 0.5 dl florsocker 150 g smör 1 st äggula Fyllning: 100 g sötmandel 1 tsk kardemumma malen 100 g...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
150 g smör
1 st äggula

Fyllning:

100 g sötmandel
1 tsk kardemumma malen
100 g smör mjukt
1 dl strösocker
3 st ägg
0.5 dl vetemjöl
6 st päron små

Garnera med:

florsocker

Servera med:

Vispad grädde

Ugn: 200°/175°

8 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda mjöl, florsocker och rumsvarmt smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda på 200º i 10 minuter.

2
Fyllning: Skålla och skala mandeln. Mixa mandeln. Tillsätt kardemumma, rumsvarmt smör, socker och ägg och kör till en slät smet. Blanda i mjölet och häll smeten i pajskalet.

3
Skala och dela päronen. Gröp ur kärnhuset med en tesked. Skär päronen i tunna skivor men låt dem sitta ihop i botten. Lägg dem i mandelsmeten. Grädda på 175º i 40 minuter. Sikta florsocker över vid servering och servera med vispad grädde.

Scroll to Top