Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 1 dl florsocker
- 3 st äggulor spara vitorna till marängen
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- 1 st päron
Maräng:
3 st äggvitor
2 dl strösocker
25 g valnötter hackade
Servera med:
Vispad grädde
Ugn: 175°
8-10 bitar
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Tillsätt äggulorna en i taget. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Rör ner mjölken.
2
Riv päronet grovt och krama ut vätskan. Rör ner rivet i smeten. Bred ut smeten i en smord ugnsfast form, 24 cm i diameter.
3
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Rör i valnötterna och bred marängen över päronsmeten. Grädda i ca 50 minuter. Täck med folie om ytan blir mörk. Servera med vispad grädde.