Päronkaka med maräng

Du behöver 50 g smör eller margarin 1 dl florsocker 3 st äggulor spara vitorna till marängen 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk...

Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 3 st äggulor spara vitorna till marängen
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 1 st päron

Maräng:

3 st äggvitor
2 dl strösocker
25 g valnötter hackade

Servera med:

Vispad grädde

Ugn: 175°

8-10 bitar

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Tillsätt äggulorna en i taget. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Rör ner mjölken.

2
Riv päronet grovt och krama ut vätskan. Rör ner rivet i smeten. Bred ut smeten i en smord ugnsfast form, 24 cm i diameter.

3
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Rör i valnötterna och bred marängen över päronsmeten. Grädda i ca 50 minuter. Täck med folie om ytan blir mörk. Servera med vispad grädde.

Scroll to Top