Parmesankyckling

Du behöver 4 st kycklingfiléer smör eller margarin 2 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 3 dl vispgrädde 150 g parmesanost riven...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • smör eller margarin
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g parmesanost riven
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 dl basilika strimlad

Servera med:

potatis pressad
haricots verts

Ugn: 200°

Gör så här

1
Dela varje filé i tre bitar och bryn bitarna runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Salta och peppra och lägg i en ugnsfast form.

2
Skala och skiva lök och vitlök och fräs löken mjuk i en stekpanna med 1 msk smör.

3
Blanda grädde och parmesanost och häll över kycklingen. Lägg på löken och delade tomater. Tillaga i ugnen i 40 minuter.

4
Strö över basilika och servera med pressad potatis och haricots verts.

Scroll to Top