Pannbiff med lök

Du behöver 0.75 dl havregryn 1 msk potatismjöl 3 msk kalvfond 1 dl vatten 1 st ägg 1 msk lök riven gul 1 tsk salt...

Du behöver

  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 msk lök riven gul
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk smör

Sås:

3 dl vatten
1.5 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
salt peppar

Stekt lök:

4 st gula lökar
vatten ca 1 dl kokande
2 msk smör
salt peppar

Garnera med:

hackad persilja

Servera med:

potatis kokt
morötter kokta
broccoli eller blomkål

Gör så här

1
Blanda havregryn, potatismjöl, fond och vatten i en bunke, och låt blandningen svälla, ca 10 minuter.

2
Tillsätt ägg, lök, salt och peppar och blanda om. Tillsätt färsen och arbeta samman så allt blir väl blandat. Fukta händerna med lite olja och forma färsen till pannbiffar. Lägg dem på ett smörpapper och platta till dem.

3
Stek pannbiffarna i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Håll biffarna ­varma under folie i en ugnsform.

4
Sås: Koka ur stekpannan med vattnet och sila ner det i en kastrull. Vispa ner fond, mjöl och grädde och låt såsen koka ­under omrörning, 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Stekt lök: Skala, dela och skär löken i skivor. Lägg löken i en torr stekpanna och häll på kokande vatten. Låt vattnet koka bort under omrörning. Tillsätt smör och fräs löken vackert gyllene. Salta och peppra. Strö över hackad persilja och ­servera biffarna med kokt potatis, morötter och broccoli eller blomkål och sås.

Scroll to Top