Panerad torsk med pestokräm

Du behöver 600 g torskfilé fryst, tinad 0.5 dl vetemjöl 1 st ägg 1 dl ströbröd salt och peppar 2 msk smör eller margarin Pestokräm:...

Du behöver

  • 600 g torskfilé fryst, tinad
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin

Pestokräm:

1 dl hasselnötter
2 dl prästost riven
250 g kesella kvarg
65 g babyspenat
1 st vitlöksklyfta

Servera med:

kokt potatis
sallad
gröna ärter

Gör så här

1
Torka av torskfiléerna. Vänd filéerna först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med salt och peppar.

2
Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida. Kontrollera att fisken är vit i mitten.

3
Pestokräm: Mixa nötterna och blanda dem med ost, kvarg, spenat och vitlök, och mixa till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Servera till torsken tillsammans med potatis, sallad och ärter.

Scroll to Top