Paj med purjolök och skinka

Du behöver Pajdeg: 3 msk olja 3 msk sesamfrö 3 dl vetemjöl 0.25 tsk salt 1 st ägg 3 msk kallt vatten Fyllning: 100 g...

Du behöver

Pajdeg:

3 msk olja
3 msk sesamfrö
3 dl vetemjöl
0.25 tsk salt
1 st ägg
3 msk kallt vatten

Fyllning:

100 g babyspenat
3 st salladslökar 3-4 stycken
3 st ägg
1 dl mjölk
150 g skinka rökt, i tärningar
75 g ost riven, mild
0.5 tsk salt
peppar

Ugn: 175°

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda olja, sesamfrö och mjöl, gärna i matberedare. Tillsätt salt, ägg och vatten och arbeta ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 minuter.

2
Kavla ut degen på mjölat bakbord. Smörj en pajform, 22 cm i diameter eller använd en avlång form, tryck ut degen i formen. Låt degen gå 2–3 cm upp över formens kant.

3
Fyllning: Skölj spenaten väl. Skiva salladslöken tunt. Förväll spenat och salladslök i saltat vatten, 3 minuter. Låt rinna av väl i en sil.

4
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt skinka, ost, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna och häll i formen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 50 minuter.

Scroll to Top