Oxrulader Bourguignon

Rulader med inspiration från klassikern Boeuf Bourguignon.

Du behöver

  • 8 st lövbiff ca 500 g
  • flingsalt nymald peppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 8 st cornichoner små inlagda gurkor
  • tandpetare
  • smör till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot stor
  • 200 g fläsk rökt i bit
  • 4 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk timjan
  • 200 g champinjoner färska
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 dl syltlök
  • hackad persilja

Servera med:

potatis eller potatismos

Gör så här

1
Lägg ut köttet på en skärbräda. Salta och peppra. Bred på senap och lägg på delade cornichoner. Vik långsidorna över fyllningen. Rulla ihop från ena kortsidan till ett paket. Fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om, några i taget, i en stekpanna med smör. Ställ åt sidan.

2
Skala och finhacka vitlöken. Skala moroten och skär morot och fläsk i tärningar. Fräs vitlök, morot, och fläsk i en gryta med smör. Tillsätt vin, vat-ten, buljongtärning, lagerblad och timjan och koka upp. Lägg i ruladerna och sänk värmen, och sjud försiktigt under lock tills köttet känns mört, 50–60 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma.

3
Dela större champinjoner och stek dem i en stekpanna med smör, ca 10 minuter.

4
Rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt till grytan tillsammans med champinjonerna och koka sakta i 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner ruladerna och syltlöken i såsen och låt allt bli varmt. Strö över persilja.

Scroll to Top