Överbakad kycklingpaj

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg Fyllning: 500 g kycklinglårfilé 2 msk smör salt och peppar 0.5 st purjolök 200 g champinjoner 1 st...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg

Fyllning:

500 g kycklinglårfilé
2 msk smör
salt och peppar
0.5 st purjolök
200 g champinjoner
1 st röd paprika
2 msk vetemjöl
0.5 dl vitt vin torrt
2 dl crème fraîche med saffran och paprika
salt och peppar

Pensling:

1 st ägg

Ugn: 200°

Gör så här

1
Fyllning: Torka av och skär kycklingen i små bitar. Bryn bitarna runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Ansa och dela svampen i kvartar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Tillsätt purjolök och svamp till kycklingen och låt det fräsa, ca 3 minuter. Strö över mjöl och rör om. Späd med vin och crème fraiche och koka upp under omrörning. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt paprika och smaka av med salt och peppar.

2
Lägg fyllningen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Pensla kanten på formen med uppvispat ägg. Rulla ut smördegen över formen och tryck fast den på kanten. Skär bort överflödig deg.

3
Skär ut små tre lövformade bitar av degen och sätt fast på deglocket genom att pensla med ägg under. Pensla hela deg-locket med ägg och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

Scroll to Top