Ostpinnar

Du behöver 100 g riven ost lagrad 2.5 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Pensling: 1 st ägg flingsalt sesamfrö...

Du behöver

  • 100 g riven ost lagrad
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten

Pensling:

1 st ägg
flingsalt
sesamfrö

Dippsås:

1 dl turkisk yoghurt
1 dl crème fraîche
1 tsk sambal oelek
0.25 st röd paprika
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda snabbt ihop ost, mjöl, smör och vatten till en deg. Dela i degen 20 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder som är 10 cm långa.

2
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på salt och sesamfrö. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

3
Dippsås: Blanda yoghurt, crème fraiche och sambal oelek. Rör i hackad paprika. Salta och peppra.

Scroll to Top