Ostpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 0.5 st purjolök 1 msk smör 3 dl ost...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

0.5 st purjolök
1 msk smör
3 dl ost riven smakrik

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt peppar

Topping:

500 g räkor med skal
1 st citron pressad saft
1 msk olivolja
3 msk hackad dill
50 g sockerärter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, 24 cm i diameter eller en avlång form, 30×12 cm, och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Skölj och skiva purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg purjolöken i pajskalet och strö över ost.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda strax under mitten i ugnen i ca 30 minuter.

4
Topping: Skala räkorna. Blanda räkor, citronsaft, olja, dill, strimlade sockerärter, salt och peppar. Lägg räkorna på pajen och servera.

Scroll to Top