Ostfyllda biffar med medelhavsgrönsaker

Du behöver 0.5 dl ströbröd 1 dl mjölk 500 g lammfärs salt och peppar 1 tsk torkad timjan 1 st ägg 6 st marinerade soltorkade...

Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g lammfärs
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st ägg
  • 6 st marinerade soltorkade tomater
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk matfett

Medelhavsgrönsaker:

500 g delikatesspotatis
1 msk rapsolja
250 g kronärtskocka fryst marinerad, från Ica Selection
100 g haricots verts
1 st röd paprika
salt och peppar

Garnera med:

färsk timjan

Servera med:

turkisk yoghurt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, salt, peppar, timjan och ägg och rör om till en smidig smet.

2
Hacka tomater och mozzarella och blanda med färsen. Forma färsen till biffar och stek dem i en stekpanna med matfett, 3–4 minuter per sida.

3
Medelhavsgrönsaker: Skrubba och dela potatisen på längden och lägg i en ugnsfast form. Ringla över oljan och gnid runt potatisen. Rosta mitt i ugnen i 15 minuter. Tillsätt kronärtskocka, haricots verts och urkärnad paprika i bitar och vänd runt med potatisen, och tillaga i ytterligare ca 5 minuter. Salta och peppra. Garnera med timjan och servera med yoghurt.

Scroll to Top