Ostbröd i kruka

Ost, färska örter och pumpakärnor är alltid gott i matbrödsbaket. Bröden är perfekta att bjuda till höstens goda soppa.

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk honung
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 dl ost riven lagrad
  • 1 dl pumpakärnor
  • 7 dl siktat dinkelmjöl

Till gräddning:

pumpakärnor
flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung, rosmarin, ost, pumpakärnor och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i cirka 40 mi-nuter.

2
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 6 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna i blötlagda krukor med bakplåtspapper.

3
Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter. Pensla med vatten och strö på pumpakärnor och flingsalt.

4
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Scroll to Top