Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 2 msk honung
- vetemjöl ca 13 dl
- 2 dl riven ost
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Häll på kallt vatten, och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 1 timme och 15 minuter.
2
Häll ut degen på mjölat bakbord. Platta ut den och skär i 8 bitar. Vrid ut bitarna till baguetter som är lika långa som plåtens kortsida. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
3
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö över ost. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.