Ostbaguetter

Du behöver 50 g jäst 5 dl vatten 0.5 dl rapsolja 1 tsk salt 2 msk honung vetemjöl ca 13 dl 2 dl riven ost...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • vetemjöl ca 13 dl
  • 2 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Häll på kallt vatten, och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 1 timme och 15 minuter.

2
Häll ut degen på mjölat bakbord. Platta ut den och skär i 8 bitar. Vrid ut bitarna till baguetter som är lika långa som plåtens kortsida. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

3
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö över ost. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Scroll to Top