Ost- och skinktårta

Du behöver 9 skiva landgångsbröd Fyllning 1: 250 g skinka rökt 1 st ananas 220 g 1 st äpple 1 msk senap 1 dl crème...

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd

Fyllning 1:

250 g skinka rökt
1 st ananas 220 g
1 st äpple
1 msk senap
1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
salt peppar

Fyllning 2:

250 g färskost
1 dl ost riven och smakrik
1 msk vispgrädde
1 st röd paprika
0.5 dl persilja hackad färsk
2 msk timjan hackad färsk

Garnera med:

2 dl crème fraîche
2 dl kesella 10
15 skiva skinka rökt
15 st ost skivor
0.5 st apelsin
10 st vindruvor
10 st physalis
sallad
persilja

8–10 bitar

Gör så här

1
Skär bort kanterna på brödskivorna.
2
Fyllning 1: Hacka skinkan. Låt ananasen rinna av. Hacka ananasen. Skala och hacka äpplet fint. Blanda skinka, ananas, äpple, senap, crème fraiche och majonnäs och smaka av med salt och peppar.
3
Fyllning 2: Rör ihop färskost, riven ost, grädde, finhackad paprika, persilja och timjan, och smaka av med salt och peppar.
4
Lägg tre brödskivor bredvid varandra på ett serveringsfat. Bred på fyllning 1. Lägg på tre brödskivor i motsatt riktning och bred på fyllning 2. Lägg på de sista brödskivorna i samma rikt-ning som det undre lagret och tryck ihop tårtan.
5
Garnering: Blanda crème fraiche och kesella och bred runt om och ovanpå tårtan. Garnera enligt bilden med skinka- och ostrullar, apelsinskivor, vindruvor, physalis, sallad och persilja eller efter egen fantasi.
Scroll to Top