Örtsill

Du behöver 1 st burk inläggningssill 420 g 0.5 st rödlök 0.5 st gul lök 1 dl örter t ex persilja, dill, gräslök hackad Lag:...

Du behöver

  • 1 st burk inläggningssill 420 g
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st gul lök
  • 1 dl örter t ex persilja, dill, gräslök hackad

Lag:

1.5 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättikssprit 12%
1 st lagerblad
10 st kryddpepparkorn krossade
4 st svartpepparkorn

Gör så här

1
Lag: Koka upp vatten, socker, ättikssprit, lagerblad, kryddpepparkorn och svartpepparkorn och låt kallna.

2
Skölj sillen och låt den rinna av väl. Skär sillen i sneda bitar.

3
Skala och skiva rödlök och gul lök tunt. Varva sill, lök och örter i en burk eller skål och häll på den kalla lagen. Låt dra ett dygn i kylen.

Scroll to Top