Du behöver
- 2 st laxfilé med skinn á 500 g styck
- 1 st purjolök
- 2 msk smör eller margarin
- 0.5 dl hackad persilja
- 0.5 dl hackad dill
- 100 g färskost
- 1 dl västerbottensost riven
- salt och peppar
- 200 g färsk spenat
Servera med:
potatis kokt
citron
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Blanda i persilja, dill och färskost och koka ihop ett par minuter. Blanda i Västerbottensost och krydda med salt och peppar.
2
Skölj spenaten och fräs den i smör i stekpanna tills vätskan kokat bort. Krydda med salt och peppar.
3
Lägg ut 3 bitar steksnöre på plåt med bakplåtspapper. Lägg på en lax-filé med skinnsida ner. Bred på örtfyllningen och spenaten.
4
Lägg på den andra laxfilén med skinnsidan upp. Skär ett par snitt i skinnet och bind om snörena. Baka i ugn i ca 30 minuter. Servera med kokt potatis och citron.