Örtfylld lax

Du behöver 2 st laxfilé med skinn á 500 g styck 1 st purjolök 2 msk smör eller margarin 0.5 dl hackad persilja 0.5 dl...

Du behöver

  • 2 st laxfilé med skinn á 500 g styck
  • 1 st purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 100 g färskost
  • 1 dl västerbottensost riven
  • salt och peppar
  • 200 g färsk spenat

Servera med:

potatis kokt
citron

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Blanda i persilja, dill och färskost och koka ihop ett par minuter. Blanda i Västerbottensost och krydda med salt och peppar.

2
Skölj spenaten och fräs den i smör i stekpanna tills vätskan kokat bort. Krydda med salt och peppar.

3
Lägg ut 3 bitar steksnöre på plåt med bakplåtspapper. Lägg på en lax-filé med skinnsida ner. Bred på örtfyllningen och spenaten.

4
Lägg på den andra laxfilén med skinnsidan upp. Skär ett par snitt i skinnet och bind om snörena. Baka i ugn i ca 30 minuter. Servera med kokt potatis och citron.

Scroll to Top