Örtfylld kycklingfilé med blomkål på två sätt

Du behöver 4 st kycklingfil salt peppar Fyllning: 150 g färskost 1 msk färsk timjan 2 msk färsk basilika 1 msk gräslök färsk 1 msk...

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • salt peppar

Fyllning:

150 g färskost
1 msk färsk timjan
2 msk färsk basilika
1 msk gräslök färsk
1 msk färsk persilja
2 tsk citronskal rivet
1.5 dl riven ost
salt peppar

Blomkålspuré:

1 st blomkålshuvud litet
1 st potatis mjölig sort
2 msk smör
1/2–1 dl mjölk
salt peppar

Stekt blomkål:

1 st blomkålshuvud litet
2 msk smör
1.5 tsk gurkmeja
salt peppar
1 tsk citronskal rivet

Ugnsbakade tomater:

300 g cocktailtomater på kvist
2 tsk olivolja
flingsalt

Garnera med:

basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Torka av kycklingfiléerna med hushållspapper. Skär ett snitt i mitten längs med filéerna, men inte helt igenom. Lägg kycklingen i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.

2
Fyllning: Mixa färskost, färska örter, citronskal och ost. Salta och peppra och fördela i fickorna på kycklingfiléerna. Tillaga mitt i ugnen, ca 25 minuter.

3
Blomkålspuré: Skölj och dela blomkålen i mindre bitar. Skala och skär potatisen i bitar. Koka blomkål och potatis riktigt mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt smör och mjölk och mixa till en puré. Salta och peppra.

4
Stekt blomkål: Skölj och dela blomkålen i små buketter. Stek dem i en stekpanna med smör och gurkmeja, tills de får fin färg och fortfarande är knapriga i mitten, ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

5
Ugnsbakade tomater: Skölj och torka av tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och strö över flingsalt. Tillaga mitt i ugnen, ca 5 minuter. Garnera med basilika.

Scroll to Top