Örtbakad lax med stekt squash

Du behöver 4 bitar laxfilé à 120 g salt och peppar 1 dl crème fraîche 200 g färskost 1 msk hackad dill 1 msk hackad...

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 120 g
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g färskost
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 2 msk pinjenötter
  • 12 st körsbärstomater
  • st squash 1-2 stycken beroende på storlek
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 0.5 st citron pressad saft

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra. Rör hop crème fraiche, färskost, dill och gräslök och klicka på laxen. Strö över pinjenötter.

2
Dela tomaterna och lägg dem runt om laxen. Tillaga i ugnen, 30 minuter.

3
Skiva squashen på längden med en osthyvel. Stek squashen hastigt i en stekpanna med olja. Salta och peppra.

Scroll to Top