Du behöver
- 400 g kokt potatis
- 400 g korv kryddig t ex merquez
- 1 st rödlök
- 1 st aubergine
- 1 st squash
- 1 st röd paprika
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja
- 1 krm chiliflakes
- 2 krm spiskummin
- 50 g babyspenat
- flingsalt
- hackad persilja
Hummus:
1 st burk kikärter 400 g
1 st vitlöksklyfta
2 dl rödbetor hackade, inlagda
1 dl grekisk yoghurt
flingsalt, nymald peppar
Servera med:
citronklyftor
Gör så här
1
Skär potatisen i grova bitar. Skiva korven och löken. Tärna aubergine, squash och paprika. Hacka vitlöken.
2
Stek korv, lök, aubergine, squash och paprika mjuka i en stekpanna med olja. Tillsätt potatis, vitlök, chiliflakes och spiskummin och låt fräsa ihop några minuter. Vänd ner spenat och krydda med salt. Strö över hackad persilja.
3
Hummus: Skölj kikärterna. Mixa kikärter, vitlök, rödbetor, yoghurt, salt och peppar och servera till pytten tillsammans med citronklyftor.