Omelett med svampfyllning

Du behöver 0.75 dl vatten 2 tsk potatismjöl 3 st ägg salt peppar flytande margarin till stekning Fyllning: 125 g champinjoner smör- & rapsolja till...

Du behöver

  • 0.75 dl vatten
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 st ägg
  • salt peppar
  • flytande margarin till stekning

Fyllning:

125 g champinjoner
smör- & rapsolja till stekning
125 g gröna bönor
0.5 tsk torkad timjan
0.25 st röd chili
salt peppar

Servera med:

tomatsallad

Gör så här

1
Fyllning: Hacka svampen grovt och stek på hög värme i en stekpanna med smör- & rapsolja ett par minuter. Sänk värmen och låt bönorna steka med ett par minuter. Krydda med timjan och finhakad chili. Smaka av med salt och peppar.

2
Vispa samman vatten och potatismjöl. Vispa i ägg, salt och peppar. Smält margarinet i en stekpanna och häll i omelettsmeten. Stek på svag värme tills den nästan stelnat, ca 10 minuter. Vänd omeletten med hjälp av ett grytlock och stek andra sidan ett par minuter.

3
Låt omeletten glida ner till hälften på ett fat och lägg på fyllningen. Vik över andra halvan. Servera med tomatsallad.

Scroll to Top