Omelett med sesamstekt sparris

Du behöver 4 st ägg 1.5 dl mjölk eller vatten salt och peppar olja att smörja formen med Sesamstekt sparris: 1 msk sesamfrö svarta eller...

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1.5 dl mjölk eller vatten
  • salt och peppar
  • olja att smörja formen med

Sesamstekt sparris:

1 msk sesamfrö svarta eller vita
350 g grön sparris
0.5 tsk sesamolja

Servera med:

rågbröd

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar i en skål. Häll smeten i en smord ugnsfast form och grädda i ugnen tills omeletten “stannat”, ca 15 minuter.

2
Sesamstekt sparris: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Stek sparrisen i en stekpanna med olja. Salta och peppra. Lägg sparrisen ovanpå omeletten och strö över sesamfröna. Servera med rågbröd.

Scroll to Top