Nyponmarmelad

Du behöver 0.5 st vaniljstång 100 g nyponskal torkade 1 st citron rivet skal och pressad saft 7 dl vatten 1 dl rörsocker 500 g...

Du behöver

  • 0.5 st vaniljstång
  • 100 g nyponskal torkade
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • 7 dl vatten
  • 1 dl rörsocker
  • 500 g syltsocker

ca 7 dl marmelad

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, vaniljfrön, nyponskal, citronskal och -saft och vatten i en kastrull. Koka upp och småkoka i 10 minuter.

2
Tillsätt rörsocker och koka i 5 minuter.

3
Tillsätt syltsocker och koka i 5 minuter. Ta upp vaniljstången och häll upp marmeladen på rena burkar.

Scroll to Top