Du behöver
- 125 g vitkål
- 1 st purjolök
- 2 st morot
- 1 st palsternacka
- 250 g köttfärs
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk curry
- 2 dl buljong av tärning
- 0.5 dl soja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk ingefära riven
- 1 msk pressad limesaft eller citronsaft
- salt peppar
- 125 g äggnudlar
Garnera med:
persilja
Gör så här
1
Finstrimla kålen. Ansa och skiva purjolöken. Skala och tärna morötter och palsternacka.
2
Bryn färsen i en gryta med olja. Tillsätt curry, kål, morötter och palsternacka och fräs med ett par minuter. Tillsätt buljong, soja, pressad vitlök, ingefära och limesaft, och småkoka under lock, 15 minuter.
3
Koka nudlarna och låt dem rinna av. Vänd ner nudlarna i köttfärsen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.