Nudlar med köttfärs och vitkål

Du behöver 125 g vitkål 1 st purjolök 2 st morot 1 st palsternacka 250 g köttfärs 1 msk rapsolja 2 tsk curry 2 dl...

Du behöver

  • 125 g vitkål
  • 1 st purjolök
  • 2 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 250 g köttfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 2 dl buljong av tärning
  • 0.5 dl soja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk pressad limesaft eller citronsaft
  • salt peppar
  • 125 g äggnudlar

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Finstrimla kålen. Ansa och skiva purjolöken. Skala och tärna morötter och palsternacka.

2
Bryn färsen i en gryta med olja. Tillsätt curry, kål, morötter och palsternacka och fräs med ett par minuter. Tillsätt buljong, soja, pressad vitlök, ingefära och limesaft, och småkoka under lock, 15 minuter.

3
Koka nudlarna och låt dem rinna av. Vänd ner nudlarna i köttfärsen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

Scroll to Top