Nudelsallad

Du behöver 75 g äggnudlar 1 st gemsallad 1 st salladslök 0.25 st gurka 1 st handfull ärtgroddar eller böngroddar 0.5 dl jordnötter rostade och...

Du behöver

  • 75 g äggnudlar
  • 1 st gemsallad
  • 1 st salladslök
  • 0.25 st gurka
  • 1 st handfull ärtgroddar eller böngroddar
  • 0.5 dl jordnötter rostade och saltade

Dressing:

1 msk pressad citronsaft
1 msk soja
1.5 tsk flytande honung
1 msk solrosolja
1.5 tsk sesamolja
peppar

Gör så här

1
Koka nudlarna i saltat vatten. Häll nudlarna i en sil och spola dem i kallt vatten.

2
Skölj och skiva sallad och salladslöken tunt. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan. Blanda nudlar, sallad, salladslök, gurka och groddar i en skål.

3
Dressing: Vispa samman citronsaft, soja, honung, solrosolja, sesamolja och peppar, och blanda med salladen. Strö över nötter och servera.

Scroll to Top