Du behöver
- 75 g äggnudlar
- 1 st gemsallad
- 1 st salladslök
- 0.25 st gurka
- 1 st handfull ärtgroddar eller böngroddar
- 0.5 dl jordnötter rostade och saltade
Dressing:
1 msk pressad citronsaft
1 msk soja
1.5 tsk flytande honung
1 msk solrosolja
1.5 tsk sesamolja
peppar
Gör så här
1
Koka nudlarna i saltat vatten. Häll nudlarna i en sil och spola dem i kallt vatten.
2
Skölj och skiva sallad och salladslöken tunt. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan. Blanda nudlar, sallad, salladslök, gurka och groddar i en skål.
3
Dressing: Vispa samman citronsaft, soja, honung, solrosolja, sesamolja och peppar, och blanda med salladen. Strö över nötter och servera.