Du behöver
- 150 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1 st äggula
Fyllning:
1.5 dl hasselnötter
1.33 dl strösocker
1 st äggvita
2 msk vatten
1 tsk kanel
Ugn: 225°
Gör så här
1
Hacka ihop smör, mjöl, socker och äggula till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen medan fyllningen görs.
2
Fyllning: Mal nötterna på mandelkvarn. Rör ihop nötter, socker, äggvita, vatten och kanel. Smeten ska vara bredbar, tillsätt ev mer vatten.
3
Kalva ut degen till en platta, 20×30 cm och bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan. Låt rullen stå kallt, 30 minuter.
4
Skär rullen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.