Nötsnurror

Du behöver 150 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1 st äggula Fyllning: 1.5 dl hasselnötter 1.33 dl strösocker 1 st äggvita 2...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 st äggula

Fyllning:

1.5 dl hasselnötter
1.33 dl strösocker
1 st äggvita
2 msk vatten
1 tsk kanel

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop smör, mjöl, socker och äggula till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen medan fyllningen görs.

2
Fyllning: Mal nötterna på mandelkvarn. Rör ihop nötter, socker, äggvita, vatten och kanel. Smeten ska vara bredbar, tillsätt ev mer vatten.

3
Kalva ut degen till en platta, 20×30 cm och bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan. Låt rullen stå kallt, 30 minuter.

4
Skär rullen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.

Scroll to Top