Nötbröd med mandelmjöl

Proteinrikt bröd som proppats med nyttiga frön, kärnor och nötter. Brödet är ett bra rostbröd som då blir frasigare i konsistensen.

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk sirap mörk
  • 4 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g linfrö helt eller krossat
  • 100 g solroskärnor
  • 50 g pumpakärnor
  • 50 g sesamfrö
  • 150 g mandelmjöl
  • 1/2–2 dl nötter hela och mandel

Ugn: 180°

1 bröd

Gör så här

1
Rör ihop ägg, crème fraiche, sirap, olja, salt, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt linfrö, solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrö, mandelmjöl, nötter och mandel och blanda om.

2
Täck bunken med plastfolie och låt degen vila 1 1/2–2 timmar i rumstemperatur.

3
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd, avlång brödform som rymmer 2 l.

4
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat. Vicka upp brödet, ta bort pappret och låt brödet kallna under formen.

Scroll to Top