Nektarinpizza med taleggio

Pizza med sommarfrukt, ost och nötter. God som vegopizza, men det passar också väldigt bra att toppa den färdiggrillade pizzan med parmaskinka. Taleggio-osten går bra att byta mot getost eller brie.

Du behöver

  • 1 st pizzadeg sats

Topping:

taleggio italiensk halvmjuk kittost gjord på komjölk
3 st nektariner
4 msk pinjenötter
4 msk hackad färsk rosmarin
4 msk olivolja
nymald peppar flingsalt
babyspenat

Gör så här

1
Gör pizzadegen enligt grundreceptet.

2
Topping: Skiva osten. Klyfta nektarinerna.

3
Lägg bakstenen på grillgallret och lägg på locket. Stenen måste bli riktigt het innan degen läggs på.

4
Kavla ut degen till pizzor. Fördela ost, nektariner, pinjenötter och rosmarin på pizzorna. Droppa på olja. Dra några varv med pepparkvarnen och salta lätt.

5
Lägg över pizzan på bakstenen. Pizzan måste bakas direkt för att fyllningen inte ska blöta upp degen.

6
Grilla pizzan under lock tills den är frasig och genombakad, ca 8 minuter.

Scroll to Top