Nektarinpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 0.5 st citron rivet skal 2 msk strösocker 1 st äggula Fyllning: 150 g mandelmassa 0.5...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
0.5 st citron rivet skal
2 msk strösocker
1 st äggula

Fyllning:

150 g mandelmassa
0.5 dl pistaschmandel
2 st stora ägg
0.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl matlagningsgrädde
2 msk persikolikör kan uteslutas
3 st nektariner

Garnera med:

florsocker

Servera med:

Vispad grädde

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, smöret i bitar, citronskal, socker och äggula i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajskalet. Förgrädda i nedre delen av ugnen, 10 minuter.

2
Fyllning: Riv mandelmassan fint. Hacka pistaschmandeln. Vispa samman ägg, mjöl, vaniljsocker, grädde, persikolikör, pistaschmandel och mandelmassa till en smet, och häll i formen.

3
Kärna ur och klyfta persikorna tunt. Lägg klyftorna i mandelsmeten i ett fint mönster. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med siktat florsocker och servera med vispad grädde.

Scroll to Top