Nektarinpaj med kokostäcke

Du behöver 5 st nektariner Kokostäcke: 2 dl kokosflingor 1.5 dl kokosmjöl 1.5 dl rörsocker 2 tsk vaniljsocker 150 g smör 2 st ägg Servera...

Du behöver

  • 5 st nektariner

Kokostäcke:

2 dl kokosflingor
1.5 dl kokosmjöl
1.5 dl rörsocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
2 st ägg

Servera med:

3 dl grädde
0.5 dl lemon curd

Garnera med:

florsocker
citronzest strimlat skal

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smöra en pajform, ca 26 cm i diameter. Skölj, dela, kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor. Lägg dem lite omlott i formen.

2
Mixa samman kokosflingor, kokosmjöl, allt socker, smör och ägg till en deg i matberedaren med kniven monterad.

3
Smula kokosdegen över frukten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Servera med vispad grädde blandad med lemon curd. Garnera med siktat florsocker och citronzest.


Kommentar:
Skålla persikorna genom att lägga ner dem i kokande vatten och låta dem koka i några minuter. Ta upp dem när skalet börjar spricka, sedan kan det lätt dras av. Frukterna måste vara mogna för att skållningen ska fungera!

Scroll to Top