Nässeltimbal med lax och pepparrotskräm

Du behöver smör till formarna 100 g nässlor förvällda 2 st ägg 1 tsk majsstärkelse Maizena 2 dl crème fraîche 2 tsk färsk timjan salt...

Du behöver

  • smör till formarna
  • 100 g nässlor förvällda
  • 2 st ägg
  • 1 tsk majsstärkelse Maizena
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk färsk timjan
  • salt peppar
  • 1 dl grädde
  • 1 st ägg

Pepparrotskräm:

1 dl crème fraîche
1 msk riven pepparrot
salt peppar

Garnera med:

100 g kallrökt lax
gräslöksblommor eller skivad gräslök
pepparrot

Servera med:

sallad gärna krispissallad

Ugn: 150°

Gör så här

1
Smöra 4 små ugnsfasta formar, ca 1 1/2 dl, med rikligt med smör.

2
Krama ur de förvällda nässlorna och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa. Tillsätt ägg, majsstärkelse, crème fraiche, timjan, salt och peppar och kör till en jämn smet och fördela i formarna.

3
Vispa samman grädde och ägg och fördela i formarna. Rör om lite lätt med en tesked, men akta så att inte smöret försvinner från formens kant. Det behövs för att timbalen ska lossna. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen tills timbalerna stelnat, ca 30 minuter. Låt kallna.

4
Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen tjock och smaksätt med pepparrot, salt och peppar.

5
Vid servering: Stjälp upp timbalerna på tallrikar och garnera med strimlad lax, gräslöksblommor och riven pepparrot. Servera med krispissallad.

Scroll to Top