Du behöver
- smör till formarna
- 1 l nässelblad
- 2 st knipplök
- smör
- flingsalt nymald vitpeppar
- 4 st ägg
- 1 dl crème fraîche
- 50 g löjrom
- hackad gräslök
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smörj fyra ugnsfasta portionsformar med smör. Skölj nässlorna och låt dem rinna av. Strimla löken. Fräs nässlor och lök i en stekpanna med smör tills löken är mjuk och nässlorna sjunkit ihop. Salta och peppra, och fördela i formarna.
2
Slå försiktigt ett ägg i varje form, äggulan ska vara hel. Rör crème fraichen mjuk och skeda försiktigt över ca 1 1/2 msk över varje ägg.
3
Ställ formarna i en liten långpanna som är till hälften fylld med hett vatten. Grädda kokotterna, ca 10 minuter. Kokotterna är färdiga när gulan är lös men äggvitan har stelnat. Lyft försiktigt upp kokotterna.
4
Toppa kokotterna med en klick löjrom, dra några varv med pepparkvarnen och strö på hackad gräslök. Servera kokotterna genast, väntar man för länge hinner äggen stelna.