Nasi Goreng med kyckling

Du behöver 1 msk matfett 1 st vitlöksklyfta 1 st gul lök 1 tsk curry 1 tsk paprikapulver 200 g grillad kyckling 2 dl vitkål...

Du behöver

  • 1 msk matfett
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 200 g grillad kyckling
  • 2 dl vitkål
  • 0.5 st röd paprika
  • 50 g sockerärtor
  • 2 tsk ketjap manis indonesisk soja
  • salt och peppar
  • 2 dl kokt ris
  • 50 g skalade räkor
  • 2 st ananasringar

Gör så här

1
Fräs hackad vitlök och lök, curry och paprikapulver i en stekpanna med matfett.

2
Tillsätt tärnad kyckling, strimlad vitkål och paprika och strimlade sockerärtor. Låt allt fräsa med löken tills kålen blivit mjuk. Smaka av med soja, salt och peppar.

3
Blanda ner det kokta riset och rör om. Strö över räkorna och dela ananasringarna i bitar och lägg dem överst.

Scroll to Top