Du behöver
- 200 g kall mjölk
- 10 g jäst
- 50 g strösocker
- 1 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 60 g mandelmjöl
- 40 g glutenfritt havremjöl
- 70 g maizena majsstärkelse
- 1 msk pofiber
- 15 g fiberhusk
- 1 st ägg
Till fritering:
2 l olja neutral
termometer
Efter fritering:
strösocker att rulla munkarna i, eventuellt blandat med lite kanel
Gör så här
1
Lägg alla ingredienser till munkarna utom fiberhusken i en bunke.
2
Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter.
3
Tillsätt fiberhusken och vispa ytterligare någon minut så det blandas väl.
4
Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1,5–2 timmar.
5
Forma degen till 15 små bollar.
6
Hetta upp 2 liter olja i en kastrull till 170 º.
7
Fritera munkarna, 3–4 åt gången i 7–10 minuter.
8
Lägg de friterade munkarna på hushållspapper för att rinna av i ett par minuter.
9
Rulla därefter munkarna i sockret och låt dem sedan svalna något innan du äter dem.