Muffins med frukostflingor

Muffins är enkla att svänga ihop och perfekta när man vill lyxa till det på helgen eller bjuda på brunch. Goda med en klick smör som får smälta på de nybakta bröden. En lagrad ost eller en hemgjord skinkost är också gott till.

Du behöver

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl Bran Flakes frukostflingor
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl korinter
  • 3 st ägg
  • 0.75 dl rörsocker
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl rapsolja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smörj och mjöla en muffinsplåt eller mjöla pappersformar.

2
Blanda havregryn, frukostflingor, siktat dinkelmjöl, bakpulver, salt och korinter i en bunke.

3
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i mjölk och olja. Häll i äggvispet i grynblandningen och rör om så att allt blandas väl. Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Serveras nygräddade.

Scroll to Top