Morotssoppa

Du behöver 800 g morötter 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 0.5 st röd chilipeppar 2 msk rapsolja 2 st grönsaksbuljongtärningar 1 l vatten...

Du behöver

  • 800 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 1 st kokosmjölk 400 g
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • salt

Servera med:

koriander
turkisk yoghurt
kokosspån

Gör så här

1
Skala och tärna morötterna. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin. Fräs allt utan att det tar färg i en gryta med olja.

2
Tillsätt buljongtärningarna och späd med vatten. Koka i 30 minuter. Mixa soppan slät.

3
Tillsätt kokosmjölk och koka upp. Smaka av med ingefära, limeskal och -saft och salt. Servera med koriander, yoghurt och kokosspån

Scroll to Top