Du behöver
- 800 g morötter
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st röd chilipeppar
- 2 msk rapsolja
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 l vatten
- 1 st kokosmjölk 400 g
- 1 msk ingefära riven
- 1 st lime rivet skal och pressad saft
- salt
Servera med:
koriander
turkisk yoghurt
kokosspån
Gör så här
1
Skala och tärna morötterna. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin. Fräs allt utan att det tar färg i en gryta med olja.
2
Tillsätt buljongtärningarna och späd med vatten. Koka i 30 minuter. Mixa soppan slät.
3
Tillsätt kokosmjölk och koka upp. Smaka av med ingefära, limeskal och -saft och salt. Servera med koriander, yoghurt och kokosspån